logotype

Profile

Sekolah Darma Bangsa is a “Non-Secular” National Plus School of International insightful in the Lampung Province, conducting Early Education (Kindergarten) Primary Education (elementary school) and Secondary Education (junior high school and high school).

Vision

Building lifelong learners for the 21st century who are “Smart”, “Dynamic” and “Bright”

Mission

To instill students with knowledge and skills to become creative citizens locally and globally through the dedication of caring and professional staff in an attractive, stimulating, bilingual, learner-centered, and technology-rich school environment.

Curriculum

Conducts Early Education (Kindergarten) using the Montessori Method, Primary Education (elementary school) uses Cambridge and the Indonesian National Curriculum, Secondary Education (junior high school and high school) using Cambridge and the Indonesian National Curriculum. SDB offers ICAS (International Competition and Assessments for Schools) sponsored by the University of North South Wales, Australia.

Facilities

Sekolah Darma Bangsa offers modern air-conditioned classrooms, swimming pool, basketball court, playground, multi-function room, several laboratories, modern ICT labs, and WiFi to provide International academic and non-academic support for students.

Achievements

Sekolah Darma Bangsa students have been universally recognized by the Lampung province, nationally and internationally for academic and non-academic achievements. In our view all SDB students are “WINNERS”.

Fieldtrip SMP Darma Bangsa 2019

Keceriaan tergambar jelas di wajah siswa –siswi Venus dan Jupiter ketika bis akan berangkat menuju Lembang- Bandung. Field trip 2019 yang mengunggah tema "Exciting and Fun Education outside School" adalah sebuah kegiatan tahunan yang bertujuan untuk meningkatkan kebersamaan, rasa percaya diri dan tanggung jawab murid SMP Sekolah Darma Bangsa, Lampung, Bandar Lampung. ”.

Rombongan meninggalkan SDB tepat pukul 07.00 WIB pagi hari. Menjelang malam rombongan tiba di Hotel Kampoeng Legok Lembang dan rombongan berisirahat untuk mempersiapkan kegiatan esok hari. Observatorium Bosscha (teropong bintang) merupakan tujuan pertama rombongan kami. Kami berangkat menuju lokasi tepat pukul 08.30 pagi hari. Siswa-siswi SMP Darma Bangsa mendapatkan penjelasan mengenai tata surya dan mereka berkesempatan menggunakan terpong untuk mengamati matahari dan melihat teropong bintang. Setelah itu, rombongan menuju Pusat Balai Inseminasi Buatan. Murid-murid mendapatkan workshop tentang apa saja kegiatan yang dilakukan di Pusat Balai Inseminasi Buatan. Mereka juga dapat melihat hewa-hewan yang dirawat di sana seperti sapi Angus, sapi Simmental, sapi Brahman. Acara dilanjutkan dengan isoma dan rombongan bertolak menuju Dusun Bambu.

Read more: Fieldtrip SMP Darma Bangsa 2019

SDB Membuka Beasiswa Bagi Siswa/i Berprestasi

Sekolah Darma Bangsa, Bandar Lampung, Lampung, Indonesia membuka kesempatan bagi siswa siswi berprestasi melalui program beasiswa level SMP dan SMA hingga 100 %.

Ayo buruan daftar !!

SMART, DYNAMIC & BRIGHT

REGISTRASI Now

Hotline 0721 – 700931